Patisserie College

Binnen Patisserie College, Het Gilde van de Betere Banketbakkers, zijn ruim honderd zelfstandige banketbakkers verenigd. Verspreid over het gehele land waarborgen deze betere banketbakkers, stuk voor stuk, topkwaliteit in banket. Het zijn de verwenners bij uitstek want overal waar feest is zijn zij. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum of een trouwdag. Onze banketbakkers staan graag voor u klaar.

De meesterbanketbakkers van het gilde werken uitsluitend met de beste grondstoffen van moeder aarde. Met dagverse producten. Zo worden met de natuurlijkste ingrediĆ«nten (bloem, suiker, boter, eieren, room, noten en vruchten) de heerlijkste kunstwerkjes voor u gebakken. Reken maar dat u het verschil terdege proeft. Want compromissen doen aan de kwaliteit is er bij, Het Gilde van de Betere Banketbakkers, niet bij. Regelmatig worden alle Patisserie College banketbakkers beoordeeld op hun product- en organisatiekwaliteit.
Een waarborg voor u als genieter van al dit heerlijks.

Gezamenlijk steken de banketbakkers veel tijd in het ontwikkelen van nieuwe en vooral tongstrelende producten die bewijzen dat u met Het Gilde van de Betere Banketbakkers niet alleen kwaliteit in huis haalt, maar vooral beroepstrots en liefde voor alles wat zoet en hartig is.

Geschiedenis

Er heeft al vele eeuwen langer een huis op deze plaats gestaan, en het huidige pand nummer 27 is waarschijnlijk een samenvoeging van 2 panden, welke op oude afbeeldingen reeds voorkomen. Er is bekend dat aan het eind van de 19e eeuw de weduwe van scheepsbouwer De Zeeuw (mevrouw Koolhaalder) het huis verkocht aan dokter Hendrik Kikkert.

Het pand waarin Jan Boer gevestigd is, is in 1898 door de verbouwing van twee 17e eeuwse huizen tot stand gekomen. Het deed dienst als woning voor dokter Kikkert en als bakkerswinkel voor Jan Boer. In de 20e eeuw, werd het pand verbouwd tot een moderne winkel. Bij gebrek aan opvolging uit eigen familie deed Jan Boer de zaak in 1956 over aan de heer Verhoeff sr., die hem op zijn beurt in 1977 overdeed aan zijn zoon en schoondochter.

Vanaf april 2019 is het bedrijf overgenomen Door Martijn en Diana Huygen. Uiteraard staan zij borg voor de kwaliteit en service die u al zo lang gewent bent van de banketbakkerij. Met veel passie en ambacht vervaardigen zij het heerlijke gebak, taarten en koekjes voor u en heten zij u hartelijk welkom in de winkel.


Graag tot ziens!